Пратюша Банерджи 10.08.1991 — Home | Facebook

Пратюша Банерджи — една от най-емблематичните и талантливи звезди в Боливуд трагично отне живота си преди няколко дни. Индийската актриса, която плени сърцата на зрителите в поредицата „Малката булка” се самоуби в дома си, при неизяснени обстоятелства. Семейството и приятелите й останаха в шок от новината, а феновете по цял свят горчиво плачат за любимата си звезда. Младата звезда бе само на 24 години и се подготвяше за сватба. Вместо това семейството й я изпрати на погребалната клада, облечена във венчалната й рокля.

Пратюша Банерджи - една твърде рано угаснала звезда на БоливудПратюша Банерджи – една твърде рано угаснала звезда на Боливуд

Новината за смъртта на Пратюша Банерджи разтърси силно целия свят. Отиде си любимата Ананди от „Малката булка” — а актрисата съвсем доскоро ни радваше с присъствието си от малкия екран. Феновете нямаха търпение да я видят в ново амплоа, в нови проекти, самата тя се подготвяше за нови предизвикателства в киното. Вместо това, светът се сбогува с една от най-ярките звезди на телевизията, още преди да е показала и малка част от огромния талант, който притежаваше.

prati r

Пратюша Банерджи е родена на 10 август през 1991 година в Джамшедпур в традиционно семейство. Актрисата от малка обича да играе и когато заминава да учи в Мумбай, отначало се изявява като модел. Забелязана е от телевизионни продуценти през 2010 година. Когато й предлагат да играе ролята на Ананди в „Малката булка” Пратюша не може да повярва на щастието си. В множество свои телевизионни интервюта, тя споделя че това е било голямо предизвикателство за нея, особено след успеха на Авика Гор.

prati 2

Щастието обаче се усмихва на звездата — тя се превръща в най-добрата драматична актриса и играе толкова всеотдайно в сериала, че феновете се влюбват в нея. За нея, новата Ананди — Торал Распутра, казва „Пратюша беше невероятна в ролята на Ананди. Много се страхувах, когато ми предложиха да я заместя — нима можех да бъда на нейната висота? Феновете я обичат, Индия я обожава. Как можех да се меря с нея?”.

prati 3

Решението на актрисата да напусне „Малката булка”, за да играе други роли е обсъждано многократно. В Боливуд се носи мълва за конфликт между актрисата и продуцентите, заради което тя е избрала да напусне сериала. Официално, Пратюша просто има нужда от ново предизвикателство и го намира — получава предложение за участие в Bigg Boss 7, /Звездна версия на „Биг Брадър” в Индия/, играе в сериала Hum Hain Na, а по-късно и в Itna Karo Na Mujhe Pyaar.

Pratyusha Banerjee 45

Голямото си завръщане в света на драматичните сериали прави с поканата в хитовата поредица Sasural Simar Ka /“Ритъмът на мечтите“/. Българските зрители скоро ще имат възможност да я видят и в този сериал в ролята на Мохини — уникалния й талант, който й позволява да се въплъщава не само в положителни образи, тук се разгръща с пълна сила.

След епизодичното си участие в този сериал, Пратюша Банерджи е канена да участва в разнообразни риалити формати. Последният е „Power Couple” за звездни двойки.

Всички смятат, че съвсем скоро актрисата ще се върне към киното след няколкомесечната пауза, която прави, но вместо това, на 1 април тази година, тя посяга на живота си.

Годеникът й Рахул Радж Сингх я открива обесена на полилея в дневната на апартамента им. Отвежда я веднага в болница, но лекарите не успяват да й помогнат — единствено констатират смъртта й. Обезумеят тв продуцент напуска болницата и по-късно е задържан в полицията, където дава показания за случилото се.

Семейството и приятелите на Пратюша Банерджи са в шок, феновете отказват да повярват, че е истина. Всички винят годеника на звездата, а слуховете за причините да посегне на живота си са безкрайно противоречиви — от съмнения за изневяра, до финансови проблеми.

Нейното семейство обвинява годеника й, бракът с когото не одобрявали, неговите роднини — нейните родители, тъй като заради тях затънала в дългове и от отчаяние се самоубила. Полицията все още търси истината, а светът скърби за своята любима Ананди, която така неочаквано си отиде, едва на 24 години.

Pratyusha Banerjee 12

В Боливуд отправиха емоционални послания за последно сбогом с нея.”Отиде си. Няма я вече”, пише колегата й Сидхарт Шукла от „Малката булка”, в социалните мрежи.

„Това не е самоубийство! Това е планирано убийство”, твърди нейния приятел Аяз Хан, който е до нея в редица риалити формати и с когото са изключително близки. „Не мога да повярвам, че е истина. Не може да е вярно”, са първите думи на Сара Хан, когато научава за смъртта на близката си приятелка.

Pratyusha-Banerjee r

Колеги и приятели от сериалите, в които Пратюша участва, я изпращат в последния й път. На погребението, предсмъртното желание на актрисата е изпълнено — кремирана е с венчалната си червена рокля, която така и не успя да облече за най-светлия ден в живота си. А Индия и целия свят продължават да скърбят.

Светла й памет!

Оставить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *